Sanal Burun Tasarımı -  Ameliyat sonrası oluşacak tahmini burun şeklinizi merak ediyorsanız bize danışmadan karar vermeyin!    Resim Gönder

Burun ucu düşüklüğü

Burun Ucu Düşüklüğü

BURUN UCU DÜŞÜK BURUN

Burun ucu düşüklüğü Türkiye'de çok sık görülür. Burun ucu üst dudağa doğru sarkmıştır. Burun yüzde uzun durur. Sarkma özellikle gülmekle daha belirgin hale gelir. Yüzün üst dudakla yaptığı açı normalde 90-100 olmalıdır. Burun ucu düşüklüğünde bu açı 90 ın altındadır.

Burun ucuyla dudak arasındaki açı kadınlarda 100-110 erkeklerde 90-100 derece civarındadır.Bu açının altında burun ucu düşük olur ve ideal açıya getirmek için kaldırılması gerekir. Bu açının üzerinde burun delikleri karşıdan gözükür ki bu istenmeyen bir durumdur. Domuzcuk burnu adını alır.

Burun Sarkmasını Önlemek

Burun ucu düşük burun insanı olduğundan yaşlı gösterir. Sorunun giderilmesi sonucu daha genç bir görüntüye kavuşulur.

Burun ucum düşük ve sarkık. Ancak yıllar geçtikçe daha da sarkıyor gibi geliyor. Böyle bir şey olabilir mi?

Zamamın ve yerçekiminin etkisi ile vucudun tüm bölümlerinde bir sarkma olur. Bu sarkma en çok burunda kendini belli eder.Yaşlandıkça burnumuz sarkar.Zaten bir sarkıklığınız varsa bu sizde daha da belirgin olur.

Burun ucum düşük kaldırılmasını istiyorum. Ben kendim elimle burnumu kaldırdığım zaman dudağımda kalkıyor. Ameliyat sonrası da böylemi olur?

Ameliyat sonrası kesinlikle dudağınızda bir değişiklik olmaz.

Burun Ucu düşüklüğü nasıl anlaşılır?

Düzgün ve doğru burun estetiği yapılmış bir burun ucu düşmez. Burun ucu kıkırdak çatısının teknik hata ile korunması gereken yerlerinden kesilmesi sonucunda oluşabilir. Burun estetiği ameliyatından yıllar sonra burun ucunun yavaşça aşağı düşmesi ise, derialtı dokularının incelmesi, elastik liflerin azalması, derinin yaşlanması sonucu oluşan fizyolojik bir durumdur.

Burun estetik ameliyatı yapılmamışsa bile normalde yaşlanma ile oluşabilen bir durumdur. Çok nadir hastalarda düşebilir. Bu daha çok hatalı yapılan operasyonlara, kıkırdak çatının korunmamasına bağlı olarak gerçekleşir.

Burnun uç bölümünü taşıyan orta bölmesine hastanın kendisinden alınan kıkırdağından destek doku oluşturularak yerleştirilmesi tekniği sayesinde burun ucu düşmesi önlenmiş olur

Burun ucu kaldırıldıktan sonra tekrar düştüğünü duyuyorum. Siz bunu önlemek içi bir şey yapıyormusunuz?

BURUN UCU DÜŞÜKLÜĞÜ

 

Burun ucunu olması gereken yere kaldırdıktan sonra tekrar düşme yapmasın diye çeşitli önlemler alıyorum.
İlk olarak burun ucuna ilave destek kıkırdak dikiyorum. Bu ucu sağlamlaştırıyor.
Bunun yeterli olmayacağını düşünürsem burun ucu kıkırdaklarını burun orta bölmesini oluşturan kıkırdağa dikiyorum. Dikiş olarak kalıcı dikişler kullanıyorum. Ömür boyu bu dikiş burun ucunu taşıyor.

Bir korkum da burun ucu aşırı kalkar mı? Çünkü etrafımda ameliyat olmuş aşırı kalkık burunlar görüyorum buda beni rahatsız ediyor.BU neden oluyor?

Burun ucunun aşırı kalkık olması sık gördüğüm bir durum gerçekten. Bu daha çok burun orta kısım kıkırdağının aşırı alınması sonucu oluyor. Ben bu komplikasyondan korunmak adına çok muhafazakar davranıyorum. Fazla kıkırdak çıkarmıyorum. Dikişler kullanarak bu sorunu çözüyorum.

burun estetiği randevuOp.Dr.Alper Bayraktar'dan ücretsiz muayene randevusu almak için bizi, 0224 233 57 (58) 00 nolu telefondan arayabilir veya yan resimdeki e-randevu hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Comments   

Uğur Says
+4 # Düşük burnum var. Burun düşüklüğünün düzeltilmesiUğur Says 2015-07-27 04:42
Düsük burnum var sadece o düzeltilse mükemmel olur
Reply | Reply with quote | Quote
Erdem COŞKUN
+1 # Burun Ucu DüşüklüğüErdem COŞKUN 2017-01-30 06:44
Merhaba
Burnumda hafif düşüklük mevcut aşılama yontemiyle burun kaldırmanın olumsuz bir yönü varmidir ? Uzun süreli burun içinde duran ameliyat ipi sorun yaratır mı ? burun ucu düşüklüğü ameliyatı Ücretleri nedir?
İyi çalışmalar
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Hakkımızda

Bizi takip etmeye devam edin. Yeniliklerimizden ilk önce siz haberdar olun.

SOSYAL MEDYA:

    

Bursa Estetik

Lütfen daha iyi bir hizmet için bilgi almak istediğiniz konularda bizimle irtibata geçin:
  info (@) bursaburun.com
  +90 224 233 57 00
  +90 224 233 58 00
 © Design Bursa WebTasarım

© Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif operasyonlar hakkında yanıltıcı ve kulaktan dolma bilgilerden arındırılmış, dünya tıp literatürü göz önünde bulundurularak hazırlanmış bilimsel bilgileri bulabileceğiniz bu sitede Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Bayraktar aklınıza takılabilecek her türlü soruya kendi tıbbi ve etik  anlayışı doğrultusunda cevap vermeye çalışmıştır.

Bu sitede okuyacağınız tüm yazılar Op. Dr. Alper Bayraktar tarafından bizzat kaleme alınmış kişisel görüşleri de içermektedir.

Site telif hakları yasalarınca korunmaktadır ve içeriğin sahibinden habersiz kopyalanması, dağıtımı ve değiştirilmesi yasal  süreçleri başlatacaktır. Telif hakları ihlali durumunda site içeriğini kopyalayanlar tüm bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.